LASIK

Ooglasercorrectie – de LASIK methode

De behandeling met de flap.

LASIK staat voor ‘Laser Assisted in Situ Keratomileusis’, en betekent ‘vorm de cornea met behulp van de laser’. De LASIK-behandeling is veilig, betrouwbaar en snel. Bij voldoende hoornvliesdikte, worden met deze techniek de lagere en middelhoge sterktes bijziendheid, verziendheid en astigmatisme uitstekend gecorrigeerd.

De LASIK behandeling in het kort

  • De ogen en het gebied daaromheen worden gedesinfecteerd met Betadine.
  • De ogen worden lokaal verdoofd door middel van oogdruppels.
  • Het oog dat als tweede behandeld wordt zal worden afgeplakt.
  • In het andere oog wordt een klemmetje geplaatst om uw oog open te houden en te voorkomen dat u gaat knipperen.
  • Dan wordt er gelaserd.
  • Het flapje wordt teruggeplaatst en gladgestreken.
  • Na ongeveer 24 uur zal het flapje vanzelf weer aanhechten.

De voordelen

Het herstelproces van de ogen begint bij LASIK vrijwel gelijk na de behandeling. De behandeling heeft direct resultaat en is pijnloos, omdat deze in de diepere lagen van het hoornvlies plaatsvindt. Het zicht herstelt zich dezelfde dag nog en is meestal binnen een week optimaal. U krijgt van te voren uitgebreide instructies van Laser Company waar u rekening mee moet houden zowel voor als na de behandeling, waaronder ook een druppelschema.

De nadelen

Niet iedereen is geschikt voor deze methode van behandelen aangezien er wel voldoende dikte van het hoornvlies moet zijn om een flap te creëren. Deze LASIK methode heeft tevens als nadeel dat er na de behandeling een “verzwakte” plek op het hoornvlies achter blijft. U moet daar in de toekomst zeker rekening mee houden. Deze ooglaser behandeling is daarom niet geschikt voor mensen met een hobby of beroep waarmee ze extra kans lopen op oogletsel.

De LASIK-behandeling is geschikt voor bijziendheid, verziendheid, leesbrilcorrectie en voor cilindrische afwijkingen. Tot het optimale zichtvermogen bereikt is moet u wel wat geduld opbrengen, het zicht kan nog tot enige maanden na de behandeling blijven verbeteren.

Wilt u weten of u een geschikte cliënt bent voor ogen laseren? U kunt de telefoonbutton rechts boven in dit scherm aanklikken en dan bellen wij u direct om een afspraak te maken voor een gratis Indicatie vooronderzoek of een Uitgebreid vooronderzoek.

Wilt u prijsinformatie? Klik hier voor kosten ogen laseren.

Contact
Laser Company
Marktlaan 1A
2132 DL Hoofddorp
info@laser-company.nl
ma. t/m vrij. 9.00-17.30 uur
0800 - 55 777 55
+31 (0)23 - 55 777 55
Video