• +10 jaar ervaring
  • Gratis consult
  • Samenwerking met ziekenhuis
  • NL BIG geregistreerde artsen

onze ooglaserapparatuur

onze ooglaserapparatuur

Bij Laser Company bent u ervan verzekerd dat u wordt geholpen door gespecialiseerde oogartsen die jarenlange ervaring hebben met het laseren van ogen. Onze artsen maken gebruik van de meest hoogstaande en nauwkeurige laserapparatuur, met uitstekend resultaat.

Apparatuur voor oogmetingen:

De Orbscan: dit veelzijdige multi-dimensionaal meetinstrument kan op 11.000 meetpunten de vorm en de dikte van hoornvlies in kaart brengen. Niet alleen de vorm van het voorste hoornvlies, ook het achterste hoornvlies wordt gemeten. De Orbscan laat tevens zien of er oneffenheden door het dragen van lenzen aan de buitenkant van het hoornvlies is ontstaat. Dit noemen we de reliëfkaart. Pas als deze oneffenheden verdwenen zijn kunnen we de behandeling starten. Het is ook mogelijk dat er oneffenheden ín het hoornvlies zijn. Dat noemen we aberraties. Door deze afwijking valt het licht niet helemaal op de juiste plek achter in uw oog. Naast de Orbscan maken we soms ook gebruik van de i-Design voor het meten van uw oog.

LC_s_13LC_s_10
LC_s_12LC_s_5

Apparatuur voor ooglaser behandelingen

Visx Star S4 IR: deze geavanceerde laser wordt ingezet de afwijking in uw oog te corrigeren. Als enige excimer-laser kan de laserstraal van de VISX Star S4 IR laser tijdens de behandeling variëren in formaat om de verschillende maten van afwijkingen te kunnen behandelen. Dit zorgt voor een gladdere afvlakking van het hoornvliesweefsel. Dit gladde oppervlakte is een betere basis om te behandelen waardoor er betere resultaten worden bereikt en het herstelproces sneller verloopt. De laserstraal bespaart tot wel 40% hoornvliesweefsel meer dan andere excimer-lasers, waardoor correctie van hogere sterktes op een veilige en verantwoorde manier mogelijk is.

Tijdens het vooronderzoek wordt er zittend een digitale opname van de bij iedereen unieke iris gemaakt. Dit is belangrijk, omdat de behandeling liggend wordt uitgevoerd en daardoor de ligging van het oog iets verandert. Door de irisregistratie zal de laser echter zorgen dat de laserpulsen het hoornvlies zullen behandelen daar waar het exact nodig is. Bovendien zal de laser niet werken wanneer de iris niet herkend wordt. Aangezien de iris net zo uniek is als een vingerafdruk, kan het niet gebeuren dat een cliënt met `verkeerde` gegevens behandeld wordt.

VISX is de uitvinder van de excimer-laser en houdt zich voornamelijk bezig met het optimaliseren van de bestaande apparatuur en het ontwikkelen van steeds geavanceerdere, nieuwe technieken. De Amerikaanse fabrikant VISX is nog altijd marktleider op het gebied van excimer-lasers, en komt vaak als eerste met nieuwe ontwikkelingen en patenten op de markt. Laser Company een onderhoudscontract met VISX afgesloten, de laser wordt op regelmatige basis nagelopen en gecontroleerd.

IFS Advanced Femtosecond Laser: met deze laser worden Intralasik en i-Lasik behandelingen uitgevoerd. Intralasik is een computer gestuurde, mesvrije operatie. De hoge voorspelbaarheid en nauwkeurigheid maken het systeem onverslaanbaar. De snelle poliklinische lasermethode geeft minimaal ongemak en het voordeel is dat beide ogen op dezelfde dag behandeld kunnen worden. De ingreep duurt ongeveer 15 minuten per oog.

De IFS Advanced Femtosecond Laser biedt een eenvoudige, accurate behandelmethode, waarmee de Lasik flap met een computergestuurde laser gemaakt kan worden in plaats van dat deze gesneden moet worden met een microkeratoom. Het flapje dat gemaakt wordt door een femtosecond laser is nog dunner en gelijkmatiger van dikte dan een flapje gemaakt met een microkeratoom. Dit heeft als voordeel dat er een grotere dikte hoornvlies overblijft voor de daadwerkelijke behandeling met de excimer laser.

Hoewel de resultaten van de mechanische microkeratomen goed zijn, wordt met de femtosecond methode de kans op incidenteel voorkomende complicaties verkleind. Daardoor zijn er dus ook minder herbehandelingen nodig.

LC_s_17LC_s_19LC_s_20LC_s_18

Laser Company

...is sinds 2004 actief in de markt van gezondheid en wellness. In onze ruim opgezette en hypermodern uitgeruste kliniek bieden wij u talloze medische en esthetische behandelingen binnen uiteenlopende disciplines.

Laser Company 2014 © | Privacy