Tandheelkunde

Cosmetische Tandheelkunde – revolutionaire behandelingen

Begin 2007 heeft Laser Company haar splinternieuwe moderne tandartspraktijk geopend waar tandheelkundige zorg van hoog niveau wordt aangeboden. Naast reguliere, standaard tandheelkunde beschikken wij tevens over 3 verschillende lasers waar zeer uiteenlopende behandelingen mee te realiseren zijn. Ook zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van cosmetische tandheelkunde en implantologie.

Standaard tandheelkunde

Het tandheelkundig team van Laser Company voert uiteraard alle standaard behandelingen uit die u van een tandarts mag verwachten. Wanneer u zich inschrijft als nieuwe cliënt voor de tandarts dan zult u allereerst een afspraak krijgen voor controle. Indien nodig worden er dan ook röntgenfoto’s gemaakt, zal er een behandelplan worden opgesteld en krijgt u een vervolgafspraak.

Tandheelkunde met laser

Behandelen met laser is de toekomst van de tandheelkunde en biedt vele extra mogelijkheden en voordelen:

 • Vaak is een verdoving niet nodig: boren gaat vrijwel pijnloos
 • Het nare boorgeluid behoort tot het verleden
 • Werkt veel hygiënischer en efficiënter
 • Minder kans op infecties, zwelling en (na)bloedingen

Wanneer er een vervolgafspraak moet worden gemaakt zal de tandarts u in veel gevallen zelf kunnen laten kiezen. Wilt u de behandeling met behulp van de laser, of op de standaard manier uitgevoerd hebben? Uiteraard zullen de mogelijkheden uitgebreid met u besproken worden.

Cosmetische tandheelkunde

Voor verfraaiing en restauratie van het gebit en het tandvlees. Naast implantologie zijn er, mede door gebruik van lasers, vele extra mogelijkheden zoals bijvoorbeeld kroonverlenging, tandvleescorrecties, gummy smile etc. Laser Company introduceert: Tandheelkunde door middel van laser.

UNIEK in Nederland:

De énige laser die bijna alles kan! Tandheelkundige behandelingen door middel van de zeer geavanceerde Opus Duo laser van Lumenis. De Opus Duo is bijzonder veelzijdig en werkt op twee verschillende golflengten (YAG en CO2) waardoor het mogelijk wordt om zowel harde (bijv. tanden en kiezen) als zachte weefsels (bijv. tandvlees) veilig te behandelen.

Wat voor behandelingen kunnen er met de laser worden uitgevoerd?

 • Het uitboren van gaatjes: Oppervlakkige gaatjes kunnen met de laser behandeld worden en behoeven over het algemeen ook geen verdoving.
 • Tandvleesbehandelingen: Met de laser kun je pockets (= te grote ruimte tussen de tand en het tandvlees) lokaal steriliseren. waardoor deze kleiner worden.
 • Wortelkanaalbehandelingen: De laser werkt aanvullend bij een wortelkanaalbehandeling. Met de laser worden bacteriën in het wortelkanaal gedood en alle zijkanaaltjes worden dichtgesmolten. Ook wordt de ontsteking aan de wortelpunt met behulp van de laser gesteriliseerd waardoor een aanzienlijke verbetering van de wortelkanaalbehandeling mogelijk is.
 • Chirurgische ingrepen: Met de laser kan ook in het tandvlees worden “gesneden”. Er is dan veel minder bloeding en door het gebruik van de laser wordt er steriel gewerkt. Daardoor treedt er sneller genezing op en is er ook veel minder napijn en zwelling na de behandeling.

De voordelen van tandheelkunde met laser in het kort:

 • In sommige gevallen is een verdoving niet meer nodig
 • Behandelen gaat een stuk sneller
 • Aanzienlijk minder bloedingen tijdens de behandeling
 • Dankzij de laser zijn zelfs de kleinste hoekjes van de mond te bereiken.

Aangezien niet alles met de laser mogelijk is, zal de tandarts voor bepaalde ingrepen ook nog de vertrouwde instrumenten blijven hanteren.

Bent u op zoek naar een nieuwe tandarts?

Neem dan contact op met Laser Company en bel gratis: 0800 – 55 777 55

Contact
Laser Company
Marktlaan 1A
2132 DL Hoofddorp
info@laser-company.nl
ma. t/m vrij. 9.00-17.30 uur
0800 - 55 777 55
+31 (0)23 - 55 777 55
Video